0256 240 250

Tratamentul infertilității

Tratamentul infertilitatii

Tratamentul infertilităţii trebuie să fie individualizat pentru fiecare cuplu în parte, astfel el poate fi conceput abia după o evaluare corectă şi cuprinzătoare a ambilor parteneri.

Metodele de tratament:

  1. Tratament medicamentos;
  2. Tratament chirurgical;
  3. Tehnicile de reproducere umană asistată.

1. Tratament medicamentos

Anumite afecţiuni (patologia tiroidiană, sindroamele metabolice, trombofilia ereditară, bolile autoimune) netratate corespunzător pot interfera cu fertilitatea. Uneori sunt suficiente descoperirea şi tratarea corectă a afecţiunilor asociate pentru a obţine sarcina mult dorită.

Deasemenea, problemele legate de ovulaţie pot fi rezolvate prin administrarea unui tratament hormonal, dar sub stricta supraveghere a medicului ginecolog care va face ecografii seriate şi analizele de sânge necesare pentru urmărirea cu atenţie a răspunsului la stimulare a fiecărei paciente în parte.

2. Tratament chirurgical

Unele cazuri, atent selecţionate, necesită rezolvarea problemelor în timpul unor intervenţii chirurgicale. De cele mai multe ori vorbim despre tehnici endoscopice (laparoscopie, histeroscopie) atât pentru identificarea leziunilor cât şi pentru corectarea acestora. Cele mai comune cauze ale infertilităţii tratate în acest fel sunt reprezentate de fibromul uterin, chisturile ovariene, afecţiunile tubare, dar nu în ultimul rând endometrioza.

3. Tehnicile de reproducere umană asistată

În anul 1978, la Bourn Hall, Marea Britanie se naşte Louise Brown, primul copil obţinut prin fertilizare in vitro( link la pagina FIV), deschizându-se, astfel, porţile spre o nouă eră a medicinei reproductive. Prezentul ne aduce, însă, o experienţă bogată în acest domeniu, cu dezvoltarea tot mai intensă a tratamentelor şi metodelor de FIV, precum şi cu o îmbunătăţire exponenţială a şanselor de reuşită.