0256 240 250

Hematologie

Hematologia este ramura medicinei care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor sângelui.

Afecțiuni hematologice

Trombofilia reprezintă o afecțiune în cazul căreia sângele are tendința de a se coagula în vasele de sânge. Pacientele cu trombofilie, prezintă risc de tromboze, embolie pulmonară, embolie cerebrală, hipertensiune arterială. Trombofiliile pot fi ereditare sau dobândite.
Trombofilia în sarcină este un subiect de maximă importantă pentru orice femeie care se pregătește să devină mămică. Cel mai mare risc in sarcină, pentru pacientele diagnosticate cu trombofilie, este pierderea fătului.


Anemia este o afecțiune determinată de cele mai multe ori alimentația necorespunzătoare, săracă în fier, acid folic și vitamina B12.
Anemia este cea mai frecventă boală la femei și apare la peste jumătate dintre femeile gravide.
Tratamentul anemiei se face în funcție de cauza care l-a determinat. Întrucât cauzele pot fi multiple, medicul specialist în hematologia este singurul în măsură să stabilească tratamentul corect.

Trombocitopenia este termenul medical pentru exprimarea numărului scăzut de trombocite din sânge, crescând astfel riscul de sângerare.

Prevenția rămâne totuși cel mai bun tratament. De aceea consultațiile trebuie efectuate pentru un diagnostic precoce, corect și complet, pentru tratament de specialitate și monitorizare.