0256 240 250

Psihologie & Parenting

Psihoterapie individuală, psihoterapie de cuplu, psihoterapie de familie, psihoterapie de grup

Odată trecută vârsta copilăriei și croindu-ne pas cu pas drumul pe cărarea întortocheată a vieții, realizăm că lucrurile nu sunt așa ușoare cum păreau, poate odată. Viața este complicată și ne oferă mereu provocări ce trebuie depășite.

Servicii psihologie de familieDacă:

  • Vă încurcați în îndeplinirea sarcinilor vieții – în relația cu ceilalți oameni, în muncă, în relația cu partenerul;
  • Vreți să vă simțiți o persoană împlinită, vreți să optimizați relațiile cu ceilalți, să optimizați munca dumneavoastră şi relația intimă cu partenerul/partenera,
  • Vă deranjează o anumită stare interioară (nemulțumire, neîncredere în sine / în ceilalți, tristețe, frică, gânduri invadante de care nu puteți scăpa, anxietate),
  • Vreți să vă cunoașteți în profunzime și să înțelegeți de ce gândiți într-un anumit fel, de ce faceți ceea ce faceți, vă confruntați cu o pierdere / un doliu, vreți să fiți ascultat/ă doar, fără a fi criticat/ă, judecat/ă pentru ceea ce gândiți, simțiți, spuneți …,

Vă stăm la dispoziție!

Veți avea ocazia să vă dezvoltați curajul, interesul pentru binele dumneavoastră și al celorlalți, abilitățile sociale, acceptarea de sine, rezolvarea mai bună a conflictelor (cuplu, familie, prieteni, serviciu) și alte calități dorite.

Facem împreună o auto-cunoaștere, discutăm despre scopurile dumneavoastră și regulile personale cu  care vă ghidați spre realizarea scopurilor. Apoi, folosindu-vă capacitățile și dezvoltându-le, vă puteți atinge scopurile mai bine.

Explorăm, împreună, soluțiile pe care le folosiți în momentele de impas.

Găsim împreună soluții la problemele, frământările dumneavoastră.

De asemenea, pentru cuplurile care recurg la proceduri medicale de reproducere umană asistată, se oferă un program de consiliere psihologică clinică şi/sau psihoterapie.

 

Parenting (program prin care viitorii sau proaspeții părinți învață să-și educe corect copiii)

servicii parentingDeoarece educația este responsabilitatea majoră a părinților, fiind factorul esențial în dezvoltarea personalității, primii ani sunt decisivi pentru viața ulterioară a copilului.

Încă din primele luni, până la vârsta de 10- 12 ani se formează convingerile de bază ale copilului: convingerea despre cum este el și cum ar dori să fie, convingerea despre lume si viață, convingerile morale. Cu aceste convingeri va întâmpina ulterior toate sarcinile vieții sale: relația cu ceilalți oameni, profesia, relația cu partenerul de viață.

În întâlnirile cu părinții / viitorii părinți, punem la dispoziția lor 34 de principii de educare corectă a copilului, principii care reprezintă metode practice, ușor de aplicat, cu mare eficiență în formarea unui viitor adult responsabil, echilibrat, care întâmpină pozitiv viața și societatea. Aceste 34 de metode, le parcurgem în 10 – 12 ședințe. Fiecare ședință durează 60 minute (dacă se desfășoară doar cu cei 2 părinți) și 90 minute (dacă se organizează un grup format din 6 -8 părinți).

Aceste metode vin să creeze o atitudine de egalitate a părintelui față de copil, vin să susțină formarea unei imagini pozitive de sine a copilului pentru ca, ulterior, să adauge un plus de valoare stimei de sine a copilului. Astfel copilul se va simți semnificativ și valoros prin ceea ce este, recurgând la comportamente pozitive si dezirabile în relațiile cu ceilalți.