0256 240 250

Reproducere Umană Asistată

1. Monitorizarea foliculară

monitorizare-folicularaMonitorizarea foliculară presupune efectuarea unor examene ecografice seriate, din două în două zile, pentru a putea obiectiva prezenţa ovulaţiei. Uneori, monitorizarea foliculară se poate asocia cu recoltarea unor probe hormonale, rezultate ce se vor corobora cu imaginile ecografice.

2. Stimularea ovariană

stimulare-ovarianaObţinerea unei sarcini presupune, în primul rând, existenţa ovulaţiei. În cazul în care aceasta nu se produce în mod spontan, natural, se poate apela la stimularea ovariană alegându-se preparatul hormonal adecvat fiecărei paciente. Stimularea ovariană este întotdeauna corelată cu monitorizarea ecografică.

3. Suport hormonal

suport-hormonalSprijinul luteal reprezintă completarea nivelului de progesteron secretat de corpul luteal. Acesta se formează în a doua parte a ciclului ovarian, deci ulterior ovulaţiei, în locul foliculului care a eliberat ovocitul.

Afla mai multe…

4. Spermograma şi spermocultura:

spermograma_spermoculturaSpermograma este analiza cantitativă a spermei prin care se poate cuantifica numărul, vitalitatea, motilitatea şi morfologia spermiilor, cât şi compoziţia lichidului seminal, care este important pentru funcţionalitatea spermiilor.

 Afla mai multe…

5. Inseminare intrauterină (IUI):

iui-inseminare-intrauterina-micInseminarea intrauterină poate fi considerată cea mai simplă procedură a reproducerii umane asistate. Aceasta presupune, în primul rând, recoltarea spermei conform regulilor menţionate, urmând apoi prelucrarea ei în laborator de către embriologii noştrii.

Afla mai multe …

6. Fertilizare in vitro (FIV):

fiv-fertilizare-in-vitro-micFertilizarea in vitro reprezintă baza medicinei reproductive, ea fiind cea care dă speranţe milioanelor de cupluri din lumea întreagă care nu pot obţine o sarcină pe cale naturală.

Afla mai multe…

7. Injectarea intracitoplasmatică a spermiilor (ICSI) & PICSI

icsi-injectarea-intracitoplasmatica-a-spermiilorICSI, injectarea intracitoplasmatică a spermiilor, reprezintă o varietate a FIV. În situaţia în care cauza infertilităţii este spermograma de calitate inferioară este necesară intervenţia externă care să asigure fecundarea.

Afla mai multe…

8. Embriotransfer

embriotransferTransferul embrionilor în cavitatea uterină este o procedură relativ simplă, nedureroasă – se efectuează fără anestezie. Transferul se realizează cu ajutorul unui cateter foarte fin ce conţine embrionii în mediul special de cultură şi care este introdus în cavitatea uterină, sub control ecografic.

Afla mai multe…

9. HBA

hba-testH.B.A. este un test care permite evaluarea calitativă a spermiilor, fiind un bun predictor al capacităţii fecundante ale acestora.

Afla mai multe…

10. Maturarea in Vitro (IVM)

ivm-maturarea-ovocitelorIn Vitro Maturation (maturarea in vitro) a ovocitelor reprezintă o tehnica de cultivare prelungită a ovocitelor umane imature, obţinute la puncţia foliculară, astfel încât să poată fi folosite pentru obţinerea de embrioni viabili.

Afla mai multe…

11. EmbryoGlue

embrio-glueEste un mediu de cultură, prin folosirea căruia rata de succes creşte cu până la 10 procente. Prin compoziţia sa, EmbryoGlue® oferă embrionilor un mediu propice pentru implantare, fiind bogat în hyaluronan (un glicozaminoglican) şi albumină umană recombinată.

12. Donare de ovocite

donare-ovociteOdată cu înaintarea în vârstă, activitatea încetinită sau sistarea activităţii ovarelor conduce la faptul că acestea nu vor mai produce ovocite corespunzătoare ca număr şi calitate.

Afla mai multe…

13. Vitrificare

vitrificarea-embrionilor-micEmbrionii obținuți, care rămân în urma efectuării embriotransferului, în cazul în care au calitatea corespunzătoare se pot vitrifica pentru a fi păstrați.

Afla mai multe…

14. Cryos donator

cryos-donatorCuplurile, în care factorul principal al infertilităţii este reprezentat de partenerul masculin, prin modificări majore ale calităţii spermei, pot beneficia de donator masculin.

Afla mai multe…