0256 240 250

Embriotransferul

Transferul embrionilor în cavitatea uterină este o procedură relativ simplă, nedureroasă – se efectuează fără anestezie. Transferul se realizează cu ajutorul unui cateter foarte fin ce conţine embrionii în mediul special de cultură şi care este introdus în cavitatea uterină, sub control ecografic. Imediat după embriotransfer se verifică cateterul de către embriolog pentru a ne asigura de evacuarea completă a acestuia.

Decizia privind momentul optim pentru efectuarea embriotransferului aparţine embriologului care ţine cont de câteva aspecte, precum calitatea embrionilor, numărul acestora. Rata de succes este mult îmbunătăţită de efectuarea embriotransferului în stadiul de blastocist, care este atins de embrion în ziua a 5-6 a dezvoltării preimplantaţionale.

În principiu, fiecare cuplu decide asupra numărului de embrioni ce vor fi transferaţi, iar embrionii supranumerari, la cerere, se pot păstra prin tehnica de vitrificare (congelare). Aceştia pot fi transferaţi, în cazul unui eşec, în cadrul unui ciclu viitor, dar doar după a pregătire simplă a endometrului, fără a fi necesare etapele anterioare.

După embriotransfer urmează o perioadă de aproximativ 12-14 zile în care se administrează un tratament de susţinere.

Analiza sângelui, pentru confirmarea sau infirmarea sarcinii, se efectuează la 12 zile postembriotransfer, iar în cazul în care rezultatul este pozitiv se continuă tratamentul până la următorul consult ginecologic.