0256 240 250

EmbryoGlue

Este un mediu de cultură, prin folosirea căruia rata de succes creşte cu până la 10 procente. Prin compoziţia sa, EmbryoGlue® oferă embrionilor un mediu propice pentru implantare, fiind bogat în hyaluronan (un glicozaminoglican) şi albumină umană recombinată. Hyaluronan-ul se află în concentraţii mari la nivelul uterului în momentul implantării, astfel încât, prin folosire EmbryoGlue, creşte adezivitatea embrionului faţă de endometrul uterin. Albumina serică, o altă componentă importantă a EmbryoGlue, a fost obţinută prin inginerie genetică, astfel încât, riscul de contaminare a mamei sau a fătului, (risc care presupune posibilitatea transmiterii de agenţi patogeni, ex. viruşi, risc care există atunci când se folosesc proteine de provenienţă umană sau animală) este inexistent.

Centrul nostru este unicul din vestul ţării care oferă EmbryoGlue ca posibilitate de tratament.

Cu toate că se numeşte aşa, EmbryoGlue nu este un “lipici” propriu-zis, însă prin compoziţia sa acţionează asupra embrionilor şi a endometrului, mărind adezivitatea acestora, implicit şansa de reuşită.

13 studii diferite, efectuate pe 3698 de pacienţi, au demonstrat eficienţa produsului, prin creşterea ratei de reuşită, fără a avea vreun efect advers (Bontekoe et al 2010), fapt dovedit de cei peste 8000 de copiii sănătoşi născuţi până acum prin folosirea EmbryoGlue (Cambridge IVF).