0256 240 250

Injectarea intracitoplasmatica a spermiilor (ICSI) & PICSI

ICSI, injectarea intracitoplasmatică a spermiilor, reprezintă o varietate a FIV. În situaţia în care cauza infertilităţii este spermograma de calitate inferioară este necesară intervenţia externă care să asigure fecundarea.

Acest proces se realizează în laborator, constând în injectarea cu ajutorul micromanipulatoarelor a unei spermii în ovocit. În cursul acestei proceduri, ovocitul se fixează cu ajutorul unei micropipete, iar spermia va fi injectată în interiorul acestuia cu ajutorul micropipetei de injectare.

Avantajul deosebit al ICSI este că în situaţia în care ejaculatul nu conţine spermii (azoospermie), această procedură se poate efectua cu ajutorul spermiilor obţinute, prin intervenţie chirurgicală, din ţesuturile extrase din testicule sau epididim.

PICSI

picsi

În timpul ICSI, spermiile sunt selectate pentru injectare în funcție de forma lor (morfologie) și motilitatea. Cu toate acestea, această abordare vizuală nu reflectă în mod necesar funcționalitatea spermiei sau capacitatea sa de a fertiliza un ovocit.

Placa PICSI oferă un test funcțional pentru a ajuta selecția spermiilor.